Strumpor

Strumpor

Här finns det en hel djungel av olika slags strumpor och nu ska vi gå igenom de enklaste sakerna du bör tänka på vid köp av ett par strumpor som passar dig och din användning för dom.


En bra strumpa som andas och transporterar bort fukt är avgörande om du vill slippa skavsår, oavsett vilken aktivitet du utför.

Nedan ger vi tips på några olika varianter vi har i vår butik, efter dina önskemål


Tunn

En tunn strumpa är perfekt för dig som är eller blir varm om fötterna.

Exempel på strumpor:

Craft Pro Dry: En högfunktionell strumpa för intensiva träningspass och långa löprundor.
Denna tekniskt avancerade träningsstrumpa ger effektiv fukttransport och ventilation vid hårda fysiska aktiviteter. Strumpan har dessutom frotté-förstärkningar i utsatta områden och extra bra grepp i häl och tå-området för att undvika att foten glider i skon och därmed orsakar blåsor.

Craft Adv Dry: En avancerad träningsstrumpa gjord av Breeze-polyamid för effektiv fukttransport och bra temperaturreglering.

Craft Core Dry: En funktionell träningsstrumpa med bra fukttransport och ventilation. Strumpan har dessutom stöd runt hålfoten samt förstärkning i tå och häl för extra slitstyrka.

Seger Running Thin: Slätstickad under foten och piké på ovansida och skaft för bästa ventilation. Extra resår runt hålfot för att alltid sitta på rätt plats och inte röra sig i skon. Seamless konstruktion. Medium högt skaft så att ett tävlingschip får plats och inte ger skav. För dig som vill ha perfekt löpkänsla och en lätt strumpa.

Tjock

För dig som vill ha känslan av att strumpan är tjock men inte gå miste om funktionerna som en tunn strumpa har.

Exempel på strumpor:

Seger Running Mid: En strumpa med Frotté under foten och tunn piké på ovansidan. Resår runt hålfot för att alltid sitta på plats. Seamless konstruktion och luftkanaler under foten för bra fukttransport och minska risken för skav och blåsor. Väldigt mjuk och skön strumpa som passar till all sport och till vardags. Klassisk sportstrumpa för alla. Upptill reflex för synlighet i mörker.

Seger Running Active: En allround löparstrumpa med frotté under foten.

Komprimerad

Strumpor med kompression har sedan länge använts av personer som har dålig cirkulation i benen och en ökad risk för blodproppar. Syftet har varit att öka det venösa återflödet och på så sätt minska risken för åderbråck och blodproppar. Det är först på senare år som allt fler idrottare börjat använda samma typ av strumpor men i helt annan avsikt – för att påverka prestation och återhämtning.

Exempel på strumpor:

Craft Adv Dry Compression: en avancerad kompressionsstrumpa som ger bra stöd och effektiv fukttransport vid intensiv träning.

Seger Running Thin Compression: En tunn fot med piké stickning för ventilation, optimal kompression för att känna löpsteget.

Varm/Ull

Ska du ut i skogen vintertid? Eller kanske åka skidor i fjällen? Då rekommenderar vi en strumpa som har ull i sig. Ullen hjälper nämligen till att hålla foten varm och framförallt torr, medan polyester gör att strumpan andas och för vidare eventuell överskottsvärme.

Exempel på strumpor:

Craft Warm Mid 2-p: En strumpa med ull och extra material i sulan för optimal värme och komfort. Ull ger bra värme och fuktabsorption medan polypropylen ger effektiv fukttransport och extra slitstyrka. Ergonomisk passform.

Seger Trekking Plus: Helfrottéstrumpa för alla aktiviteter när det är lite kallare eller som vandringsstrumpa året runt. Frottén gör att foten håller sig torr och minskar risken för skav och blåsor vid långa vandringar, används ofta i kombination med vår Liner Thin för absolut bästa komfort när det ska vandras långt och länge. Resår runt hålfot och vrist för att sitta på plats. Ribskaft, extraförstärkt på hälen för lång livslängd och seamless konstruktion.

Seger Trekking Mid: Segers klassiska Merinoullsstrumpa som passar till allt. Funkar lika bra till höst/vinter löpning, cykling, längskidåkning som till vandring och till vardags. Frotté under foten och slätstickad ovansida, rib skaft, resår runt hålfot och vrist för att sitta bra på plats. Seamless konstruktion och extra förstärkning på hälen för lång livslängd.

Seger Liner Thin: Tunn slätstickad linerstrumpa som funkar utmärkt som enda strumpa också. Slät under foten och piké på ovansidan och skaft för bästa ventilation. Resår runt hålfoten för att sitta på plats. Seamless konstruktion och extraförstärkt på hälen för lång livslängd. Bra strumpa för alla som vill ha det tunt även till löpning och till vardags. Används ofta ihop med Trekking Plus på långa vandringar.

Skavfri

För dig som väldigt lätt får skavsår eller blir svettig om fötterna.

Exempel på strumpor:

Seger Running Mid/Thin: Frotté under foten förstärkt med Friction Relief som gör det näst intill omöjligt att få skav eller blåsor. Väldigt omtyckt även som vandrings/trekking strumpa. Funktionsmaterialet gör att den binder väldigt lite fukt och torkar snabbt.Ett tips för dig som behöver halkfria strumpor!

Craft Progress Anti Slip Mid Sock: Lätta och slitstarka matchstrumpor med silikon-printat halkskydd under foten för ett säkert grepp.