Sovsäck

Sovsäck

Sova utomhus är verkligen en fantastisk upplevelse, med rätt sovsäck håller du värmen under svala nätter så att du vaknar upp utvilad och pigg dagen efter!


Vad som är viktigt att tänka på när man väljer sovsäck är att alla är olika frusna av sig i grundet. Värmebehovet i sovsäcken varierar därför från person till person. Sovsäckar fungerar som isolering, det vill säga, sovsäcken värmer inte dig utan du värmer upp sovsäcken, och har sedan som uppgift att hålla dig varm hela natten. 


Rätt storlek på sovsäcken:

För att sovsäcken ska fungera så bra som möjligt är det viktigt att den varken är för stor eller liten. En för stor sovsäck kommer resultera i att du inte värmer upp allt extra utrymme i den och kommer därför ha lättare för att frysa under natten, En för liten eller för kort sovsäck kommer trycka ihop fyllningen i sovsäcken och därmed inte heller värma på ett optimalt sätt.


Vår rekomendation är därför att inte köpa en sovsöck till barn att växa i utan att köp en sovsäck i lagom storlek och senare byta till en större sovsäck för att de inte ska frysa under nätterna.


Komforttemperatur:

Vad innebär egentligen komforttemperatur? Komforttemperaturen på en sovsäck är den temperaturangivelse som sovsäcken är behagligast att användas i. Fundera därför på när du ska använda sovsäcken och välj gärna en sovsäck som har en komforttemperatur några grader under det du förväntas behöva eftersom det är lättare att öppna upp sovsäcken och ventilera än det är att få den varmare.  Generellt sätt är kvinnor frusnare än män och behöver ofta en något varmare sovsäck.

Alla sovsäckar vi har i butiken är märkta med komforttemperatur för att du enkelt ska hitta rätt när du ska välja sovsäck.

Tips!


Eftersom sovsäcken inte värmer upp dig utan bara behåller värmen kan det vara klokt att gå och lägga sig varm!