Padel

Padel

Att Padel har blivit stort har väl inte någon missat? Så vi har hängt på den trenden och här tipsar vi om hur du ska tänka när du ska inhandla dina padelredskap.

Padelrack

I huvudregel finns det tre olika former på racketen, ett rundformat, ett dropformat och ett diamantformat. (Sen så finns det såklart olika hybridvarianter, men vi guidar dig igenom de mest vanliga racketen)


Det som skiljer dessa rack från varandra är dess olika träffpunkter och balansnivåer bl.a.


Diamantformat har en liten men mycket effektfull träffyta, perfekt för dig som vill få iväg bollen hårt och i grunden har god kontroll över ditt spel eftersom ett diamantformat rack har sämre kontroll och högre balans än både rund- och droppformat rack har.

Ett dropformat rack är en blandning mellan ett diamant - och rundformat rack, och passar dig som har spelat ett tag och vill ha båda delar fart och kontroll på bollen.

Ett rundformat rack har större träffpunkt och passar perfekt till dig som är nybörjare, eller spelar lite då och då. Racket passar även dig som vill spela ett mer kontrollerat spel och inte spela på bara fart. Då balansen är låg på det här racket så har du mycket kontroll men dock sämre fart på bollen.

Padelboll

Det många misstar är att padelbollar och tennisbollar är likadana. Men så är inte fallet! Även om det finns likheter så finns det avgörande faktorer som gör att man inte bör använda en tennisboll som padelboll, och tvärtom.

Skillnaderna mellan bollarna är först och främst det inre trycket, samt att padelbollen är något mindre i diameter. Därav studsar en tennisboll högre och kan slås någon hårdare än en padelboll, och därför mer svårspelad.

Så vilken padelboll passar just dig?

Är du en nybörjare eller inte spelar så ofta så passar en boll med mindre studs och fart, så du lättare lär dig att kontrollera bollen och därmed ett lättare spel. Sedan finns det bollar för dig, som spelar ofta, som har bra hållbarhet och studs.

Och för dig som vill avancera ditt spel, passar en boll som har en utmärkt studs som gör att du kan kontrollera bollen precis som du vill.

Vi har både glasfibermaterial och kolfibermaterial i våra rack. Skillnaden mellan dessa är att glasfiber är ett enklare billigare material, medan kolfiber är ett lättare och mer hållbart material. Vad som passar just dig är en sakfråga där många olika faktorer spelar in. Behöver du ett lättare då du har problem med armbågen? Eller vill du ha ett tyngre för att få till ett hårdare slag på bollen? Så det bästa racketet för dig, kanske inte alls är lika bra för någon annan!

Men oavsett vilket rack som passar just dig, rekommenderar vi ändå att man köper till ett ramskydd som gör racketet ännu mer hållbart och därmed längre livslängd.